2017-11-08 09:46:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, AGÜ Tanıtım Ekibi ile İstem Koleji ve Osman Ulubaş Kayseri Fen Lisesi’ni ziyaret etti.

İlk olarak İstem Eğitim Kurumları Koleji’ni ziyaret eden AGÜ heyeti, burada okul yönetimi ile görüştü, okulda öğrencilere robot tasarlama, Japon kağıt katlama sanatı olan Origami, drama, yazılım ve kodlama gibi eğitimlerin verildiği atölyeleri inceledi.

Öğrenciler, ziyaretin anısına Rektör Prof. Dr. Sabuncuoğlu’na Origami sanatı ile yaptıkları bir tabloyu hediye etti.

Ziyarette konuşan Rektör Sabuncuoğlu, İstem Koleji’nde verilmekte olan eğitim modelinin, sadece Kayseri için değil, aynı zamanda Türkiye için de örnek bir eğitim modei olduğunu ve çok etkilendiğini söyledi.

İstem Eğitim Kurumları kurucusu Olcay Topraklı ve okul yönetimi de AGÜ heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra yeni binasına taşınan, AGÜ ile işbirliği protokolü bulunan Osman Ulubaş Kayseri Fen Lisesi’ni ziyaret eden Rektör Sabuncuolu ve beraberindeki heyet, burada da Okul Müdürü İsmail Kaya, lisenin yeni binasını yaptıran, aynı zamanda eğitim alanında bir çok katkıları bulunan ve okula adı verilen işadamı Osman Ulubaş ve okul yönetimi ile görüştü.

Ziyarette Fen Lisesi ve AGÜ arasındaki işbirliği kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler görüşüldü.

Ziyaretlere AGÜ Tanıtım Ekibinden Yrd. Doç. Dr. Füsun Akdağ Aycibin, Yrd. Doç. Dr. Harika Süklün ve Öğrenci İşleri Daire Başkan Vekili ve AGÜ Çocuk Üniversitesi Koordinatörü Fikri Ulusoy da katıldı.