2017-10-19 14:44:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Idea Camp Fikir ve Münazara Kulübü, İstanbul da düzenlenen İhtiyaç Haritası Zirvesine katıldı.

Bu yıl ilk defa İstanbul Yeditepe Üniversitesi Girişimcilik Kulübünün ev sahipliğinde gerçekleşen “sosyal girişimcilik ve gönüllülük” temalı zirveye İhtiyaç Haritasının Türkiye geneli 52 farklı üniversitede yer alan gönüllü öğrenci topluluklarından yoğun katılım gerçekleşti. 

Zirvede sosyal girişimcilik ve gönüllülük alanında uzman konuşmacıların yer aldığı yoğun ve verimli oturumlar gerçekleşti. Öğrencilerimiz, üniversitemizin de en önemli misyonlarından biri olan toplumsal fayda üretme konusunda gerçekleştirebilecekleri sosyal girişimcilik projeleri hakkında cesaret ve motivasyon depoladı.       

Zirveye yakın zamanda Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı(UNDP)'nın “iyi niyet elçisi” olarak seçilen İhtiyaç Haritası kurucu ortağı oyuncu Mert Fırat da katıldı. Fırat konuşmasında gençlerin ve yeni nesil gençliğin gelişmekte olan ülkemiz açısından öneminden bahsetti. AGÜ Idea Camp Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Yasir Çakmak, gelecek sene bir kez daha düzenlenmesi planlanan zirvenin AGÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleşmesi hususunda ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirtti.

AGÜ Gençlik Fabrikası ve Idea Camp Kulübü, aynı zamanda İhtiyaç Haritası Platformunu AGÜ’de temsil ediyor.