2017-10-17 13:32:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerine Ulaşım alanına yönelik bazı dersler Kayseri Ulaşım A.Ş’de (Kayseray) veriliyor. Böylelikle öğrenciler hem teorik bilgileri sahada uygulama fırsatı buluyor, hem de sektörel tecrübelerden yararlanıyor.

İnşaat Mühendisliği Bölümü dördüncü ve üçüncü sınıf öğrencileri bu dönem, Kayseri Ulaşım Demiryolu Mühendisliği  (Kayseri Transportation Railway Engineering) dersini, Kayseri Ulaşım A.Ş’nin Organize Sanayi’deki tesislerinde gerçekleştiriyor.

Dersler, AGÜ ile Kayseri Ulaşım A.Ş  (Kayseray) arasında imzalanan, İnşaat Mühendisliği Bölümü lisans eğitiminde uygulanmak üzere “Ulaşım” alanına yönelik yenilikçi dersler geliştirilmesi konusundaki iş birliği protokolü kapsamında sahada yapılıyor.

AGÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Halil İbrahim Fedakar’ın koordinasyonunda, Kayseri Ulaşım A.Ş yetkilileriyle birlikte gerçekleştirilmekte olan Demiryolu Mühendisliği dersi, dönem boyunca devam edecek.

Bahar yarıyılında ise Kayseri Ulaşım Demiryolu Tasarım Projesi (Kayseri Transportation Railway Design Project) dersi de yine sahada gerçekleşecek.

Her iki derste de sahada dokunarak ve yaparak öğrenen öğrenciler, demiryolu mühendisliği ile ilgili eğitimlerinde teorik bilgilerle birlikte, Kayseri Ulaşım A.Ş’nin raylı ulaşım sistemlerinin tasarımı ve inşası alanında edinmiş olduğu sektörel tecrübelerden yararlanmış olacak.