2017-10-16 11:41:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Antalya’da düzenlenen 2. Uluslararası Yükseköğretim Çalışmaları Konferansı’na katılarak, "3.Nesil Üniversiteden Yeni Nesil Üniversiteye: AGÜ Deneyimi" konulu sunum yaptı.

Bu yıl ikinci kez düzenlenen konferans, “Dünya Ölçeğinde Üniversiteyi Yeniden Yorumlama: Küresel Üniversite Sıralamaları, Akademik Mükemmeliyetçilik, Politika Transferi ve Yerel Uygunluk” teması ile gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Sabuncuoğlu, üç gün süren konferansta "3.Nesil Üniversiteden Yeni Nesil Üniversiteye: AGÜ Deneyimi" başlıkLI panelde hem oturum başkanlığı yaptı hem de AGÜ’de geliştirilen yeni üniversite modelini anlattı.

Konferansa Rektör Sabuncuoğlu’nun yanısıra, AGÜ’de gençlik faaliyetleri yürüten Gençlik Fabrikası Koordinatörü Öğretim Görevlisi Zeynep Tuğçe Çiftçibası Güç ile Erasmus Kurum Koordinatör Yardımcısı Uzman Nimet Bulut da katılarak, “Gençlik Fabrikası; Gençlerle, Gençler İçin Fark Yaratan Bir Üniversite Yapısı Modeli” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Dünya Ölçeğinde Üniversite ve Alternatif Modeller, Yükseköğretimde Uluslararasılaşma, Yerelleşme ve Politika Transferi, Yükseköğretimde Kalite, Yükseköğretimin Finansmanı, Üniversitelerarası İşbirliği, Ortaklığı ve Rekabeti ile Üniversite ve Sosyal Sorumluluk konularının ele alındığı konferansa çeşitli ülkelerden çok sayıda akademisyen katıldı.