2017-09-25 11:37:00

Cumhuriyetin ilk yıllarında yaptırılan Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası'nın yıllar önceki çalışanları, şimdi Abdullah Gül Üniversitesi Kampüsü olan tarihi mekanda biraraya gelerek anılarını yad etti.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Eski Sümerbank Bez Fabrikası Çalışanları Buluşması, Mimarlık Fakültesi tarafında organize edildi.

İlk olarak konferans salonunda biraraya gelen Eski Sümer çalışanlarına Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burak Asiliskender tarafından Sümer fabrikasından dönüştürülen kampüsteki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Eski Sümer çalışanları, aileleri ile birlikte katıldıkları buluşmada daha sonra tarihi fabrikanın restorasyon çalışmalarıyla eğitim alanlarına dönüştürülen mekanları gezdi.

Sümerbank Bez Fabrikası iken bekar çalışanların lojman olarak kullandığı şimdi ise üniversitenin öğrencilerine yurt olarak kullandırdığı Öğrenci Köyü’nü de ziyaret eden Sümer çalışanları, gezi ve ziyaretler sırasında duygulanarak eski günlerini anımsadı.

Eski Sümerbank Bez Fabrikası Çalışanları, AGÜ Sümer Kampüsü içindeki, Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi’ni de ziyaret ettiler.