2017-09-21 14:12:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) tarafından, 3. Nesil Üniversite Tasarımı Bilgilendirme Toplantısı (Yüksek Öğretimde Sosyo-Teknik Üniversite Eğitim Modeli Sistem ve Süreç Tasarımı) düzenlendi.

Kayseri Radisson Blu Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıda, Abdullah Gül Üniversitesi’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı, Kalkınma Bakanlığı tarafından da desteklenen Yüksek Öğretimde Sosyo-Teknik Üniversite Eğitim Modeli hakkında bilgiler verildi.

Toplantıya video kaydıyla katılarak, katılımcılara hitap eden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, en iyi yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu söyledi.

AGÜ'nün kuruluş aşamasında çok dikkatli çalışmalar yaptıklarını, memlekete iyi bir üniversite kurulması için uğraştıklarını belirten Gül,  bugün gelinen noktada AGÜ’nün, Türk üniversiteleri içerisinde çok güzel bir yere kendisini oturttuğunu kaydetti.

Gül, “AGÜ'nün Türkiye'ye, çevresine karşı bir sorumluluğu var. Bu sorumluluk içerisinde de yeni nesil üniversite nasıl olur konusunda Türk üniversitelerine katkıda bulunmak gibi bir konumu vardır. Bu toplantı da bu mahiyette gerçekleştiriliyor” dedi.

Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu da konuşmasında 2013 yılından beri yeni bir yüksek öğretim modeli geliştirmek, toplumun ihtiyaç duyduğu yeni nesil bir üniversite modelini oluşturmak için çaba gösterdiklerini söyledi.

Yüksek Öğretimde Sosyo-Teknik Üniversite Eğitim Modeli Sistem ve Süreç Tasarımı projesinin, Kalkınma Bakanlığınca desteklenen bir ARGE projesi olduğunu belirten Rektör Sabuncuoğlu şöyle konuştu:

“Bu proje ile eğitim normlarımızın yükseltilmesini ve yükseköğretimde daha iyi bir noktaya gelmeyi arzuluyoruz. Başlarda hayata geçirilemez diye düşünülen bir projeyi paydaşlarımızla 4 yılda buralara getirdik. Daha uzun bir yolculuğumuz var. Dünyadaki yüksek öğretimdeki gidişatı anlamaya çalıştık. Ülkemizde yüksek öğretimden beklentileri ve bunun sonuçlarına katkıda bulunmak istiyoruz.”

Toplantıda projede yer alan AGÜ’nün bazı bölüm başkanları da sunumlar yaparak proje hakkında detaylı bilgiler verdiler.

Toplantıya eğitim yazarları ve editörleri, TV Eğitim Programcıları, Kayseri protokolü ve çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve medya mensupları katıldı.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, Vali Yardımcısı Zekeriya Güney, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreter Vekili Ahmet Emin Kilci, Bilim, Ticaret ve Sanayi İl Müdür Vekili Kamil Akçadırcı da toplantıya katılanlar arasındaydı.