2015-11-14 12:45:00

İnsan ve Toplum Bilimleri ile Yönetim Bilimleri Fakültelerinin misyon vizyonunun belirlenmesi,  fakültelerin tasarlanması için Arama Konferansı düzenlendi

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Yönetim Bilimleri Fakültesi’nin misyonu ve vizyonunun  belirlenmesi, fakültelerin tasarımlarının ortaya çıkarılması amacıyla, ortak akıl yaratmayı amaçlayan katılımlı bir planlama metodolojisi olan Arama konferansı düzenlendi.

Kayseri Hilton Oteli’nde başlayan Arama  Konferansı’na AGÜ’den öğretim görevlilerinin yanısıra aralarında Unilever Eski CEO’su ve 35 ülkeden sorumlu eski başkanı İzzet Karaca, CNN Türk Haber Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Boratav, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve ORAN Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşçı'nın da bulunduğu  kamu ve özel sektörden, sivil toplum kuruluşlarından üst düzey yöneticiler ile çeşitli üniversitelerden de akademisyenler  katıldı.

Konferansta ilk olarak, Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu AGÜ hakkında sunum yaptı.

Sunumunda AGÜ’nün misyonunu, vizyonu anlatan Rektör Sabuncuoğlu ,küresel ve özgün üniversite konsepti oluşturmakta olduklarını, bunda da, yaptıkları Arama Konferanslarının önemli rol oynadığını söyledi.

Rektör Sabuncuoğlu,  AGÜ’nün vizyon, misyon ve ana stratejilerinin de Arama Konferanslarıyla oluşturulduğunu  da anımsattı. 

Beyin fırtınası yöntemiyle başlayan konferansta küresel sorunlardan  üniversitelerin sorunlarına, akademisyenlerden  öğrencilerin beklentilerine kadar bir çok konuda görüşler bildirilerek tartışma ortamları yaratıldı.

Daha sonra grup çalışmalarıyla devam eden konferansta katılımcılar 6 ayrı gruba ayrılarak, beyin fırtınasında ortaya çıkarılan fikirleri tartışıp sunumlar hazırlandı.

13 Kasım Cuma günü başlayan Arama Konferansı 15 Kasım Pazar günü sona erdi.