2015-11-09 16:57:00

Unilever Türkiye Eski CEO’su ve 35 ülkeden Sorumlu Eski Başkanı İzzet Karaca,  AGÜ Talks Söyleşilerine katılarak, CEO’luğa yükseliş hikayesini ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Gençlik Fabrikası tarafından düzenlenen ve kültür, sanat, spor, eğitim ve iş dünyasının önde gelen isimlerini öğrencilerle buluşturmayı hedefleyen "AGÜ Talks" söyleşi dizileri devam ediyor.

AGÜ Talks’a bu kez Unilever Türkiye 2002-2013 CEO'su İzzet Karaca konuşmacı  olarak katıldı. Karaca, Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda, üniversite öğrencileriyle, bu yıl çıkardığı kitabı ile aynı adı taşıyan "Yeni CEO... Sensin" konulu söyleşi yaptı.

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, söyleşiye katılan üniversite öğrencileri ve gençlere hitap ederek, inanılmaz imkan ve fırsatlarla dolu bir çağda yaşamakta olduğumuza ve bu imkan ve fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Sabuncuoğlu, “Kişinin kendini geliştirebileceği, dünyaya insanlığa çevresine katkı sağlayabileceği kendini iyi hissedebileceği, insan hissedebileceği  bir çağda yaşıyoruz. Fırsatlarla, imkanlarla dolu bir çağda yaşıyoruz. Bu imkanları ve fırsatları şimdiki gençlerin iyi değerlendirmesi gerekiyor” dedi.

"Yeni CEO... Sensin" adlı kitabı yayınlandıktan sonra ilk kez bir üniversitede söyleşiye katılarak konuşma yapan Karaca  ise özellikle çalışma hayatına girmeye hazırlanan gençlere ve zirveyi hedefleyen yönetici adaylarına önerilerde bulundu. 

Karaca,  söyleşide  gençlere yurt dışı tecrübesinin önemini anlatarak, kendi iş ve kariyer yaşamından örnekler verdi.

Karaca, söyleşinin sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.