2015-10-22 18:48:00

Avrupa ülkeleri arasında öğrenci değişim programı olan Erasmus projesiyle Kayseri'den 60 öğrenci yurtdışında staj yapabilecek.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Gençlik Fabrikası koordinatörlüğünde,  Kayseri'deki diğer 3 üniversite ile Kayseri Ticaret Odası (KTO) ortaklığında yürütülecek proje ile 4 üniversiteden 15'er öğrenci ve toplam 6 personel, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden birinde 2 veya 3 ay staj yapabilecek.

AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, rektörlük senato salonunda Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yetim, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Mat, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ile ortaklaşa düzenlediği basın toplantısında, proje hakkında bilgi verdi.

Rektör Sabuncuoğlu, öğrencilerin mezun olduktan sonra hayatta başarılı olabilmelerinin, uluslararası alanda rekabet edebilmelerine bağlı olduğunu vurguladı.

Buradan yola çıkarak hazırladıkları proje ile staj için gönderilecek öğrencileri çok iyi seçmeleri gerektiğini belirten Sabuncuoğlu, öğrencilerin Kayseri ve Türkiye'yi de en iyi şekilde temsil etmeleri gerektiğini kaydetti.

Öğrenci seçiminde bazı kriterlerin yer alacağını dile getiren Sabuncuoğlu, “Artık şirketler dünyayla entegre bir biçimdeler.  Bu nedenle de  uluslararası deneyime sahip üniversite mezunları  arıyorlar. Biz de Erciyes Üniversitesi başta olmak üzere, Nuh Naci Yazgan ve Melikşah Üniversiteleri ve Ticaret Odası ile işbirliği içinde bu çalışmayı başlattık” dedi.

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Mat ise kendilerinin de yurt dışı stajına önem verdiklerini ve staj için yurt dışına her yıl öğrenci gönderdiklerini kaydetti.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya da konuşmasında, Kayseri’deki öğrencilerin, stajlarını yurt dışında yapabilmeleri için, üniversite olarak üzerlerine düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

İş dünyası ile üniversitelerin artık birarada çalışmalarının zorunluluk haline geldiğini belitten Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise bu yıl 60 öğrencinin yurtdışına gidip staj yapmasını sağlanacağını ancak önümüzdeki yıllarda bu sayıyı artırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Basın toplantısında, AGÜ’nün yanı sıra Erciyes, Melikşah ve Nuh Naci Yazgan Üniversitelerinin Erasmus Proje Koordinatörleri de hazır bulundu.