2015-10-20 15:00:00

Şimdi Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Kampüsü olan, tarihi Sümerbank Bez Fabrikası’nın yıllar önceki çalışanları, mesai arkadaşlarıyla beraber çalıştıkları mekanda biraraya gelerek anılarını yad ettiler.

Cumhuriyetin ilk yıllarında yaptırılan Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası'nın yıllar önceki çalışanları, şimdi Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Kampüsü olan tarihi mekanda biraraya geldi. Bu anlamlı buluşmada, fabrikanın eski çalışanları, o yıllardaki mesai arkadaşlarıyla beraber, eski günlerini yad ederek duygu yüklü anlar yaşadı.

AGÜ Mimarlık Fakültesi’nin organizasyonu ile biraraya gelen Sümer çalışanlarına önce, Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burak Asiliskender tarafından sunum yapıldı.

Konferans salonunda yapılan sunumda, kendi anne ve babası da fabrikadan emekli olan Doç. Dr. Burak Asiliskender, tarihi tesisin üniversite kampüsüne dönüştürülürken yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Sümer çalışanları daha sonra Asiliskender öncülüğünde kampüsü gezdi. Çalıştıkları mekanları, yıllar sonra yeniden görme fırsatı bulan Sümer çalışanları, gezi sırasında duygulanarak, eski günlerini adeta yeniden yaşadı.

Sümer çalışanları, fabrikanın atıl durumda iken restore edilerek AGÜ öğrencilerine yurt olan, tesisin bekar çalışanlarının konakladığı lojmanları gezerken de adeta geçmişe yolculuk yaptı.

Gezi sırasında Sümer çalışanlarının kendi aralarında yaptıkları sohbetin tek konusu o eski günlerdi.

Kimileri geçmişteki anılarını anlattı, kimileri de yakınlarına yıllar önce çalıştıkları mekanları gösterdi.

Sümer çalışanlarının bu anlamlı buluşmasına aileleri de katıldı.