2015-10-07 12:09:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından, Erciyes Dağı’na zirve yürüyüşü düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu’nun da katıldığı yürüyüş, Tekir bölgesinden başlayarak, 2 bin 850 metre yürüyerek, Çobanini yöresine ulaşıldı.

Erciyes dağı eteklerine kadar yapılan yürüyüş sonunda, yürüyüşe katılanlar Çobanini bölgesinde gece dağ evinde konakladı.

Ertesi gün ise havanın tırmanışa uygun olmaması nedeniyle Tekir bölgesine yapılan yaklaşık 2.5 saatlik zirve yürüyüşü sona erdi.

Planlanan zirve tırmanışı ise hava şartlarının uygun olmaması nedeniyle yapılamadı.

Yürüyüşe,  Rektör Prof. Dr.  İhsan Sabuncuoğlu’nun yanısıra,  üniversiteden çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

Yürüyüşü organize eden BESYO Müdürü Doç. Dr. Alper Uğraş, zirve tırmanışı sırasında olumsuzlukların yaşanmaması için, doğa severlerin daha önceden fiziksel ve zihinsel olarak antrenmanlı, sağlıklı ve iklim şartlarına karşı kıyafet olarak donanımlı olması gerektiğin belirterek, bunun anlaşılması açısından da yürüyüşün faydalı olduğunu söyledi.