2015-09-30 10:43:00

Abdullah Gül Üniversitesi’nin (AGÜ) 2015-2016 Akademik Yıl Açılış töreni, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katılımıyla 2 Ekim 2015 Cuma günü yapılacak.

Tören, Sümer Kampüsü’nde, rektörlük binası konferans salonunda saat 14.00’da başlayacak.

Törende, AGÜ Senatosu tarafından alınan kararla, Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’ye fahri doktora derecesi verilecek.

Tören, Kayseri’nin Talas ilçesinde, 1887 yılında kurulan dönemin Amerikan Hastanesi’nde 1950-60 yılları arasında aile hekimliği yapan Amerikalı doktor Warren Winkler’in, o yıllarda çektiği fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisi açılışıyla sona  erecek.

Akademik Yıl Açılış Törenine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanısıra dünyaca ünlü Amerikalı şehir plancısı, mimar Prof. Michael Sorkin, Abdullah Gül Üniversitesi’ni Destekleme Vakfı (AGÜV) üyeleri, protokol, iş ve sanayi dünyasından çok sayıda davetli katılacak.