2015-09-18 17:58:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, “Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde milletçe metanetimizi korumak gerektiğinin farkında olmalıyız” dedi.

Rektör Prof. Dr. Sabuncuoğlu, 19 Eylül 1921'de, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Atatürk'e ''Mareşal'' ile ''Gazi'' unvanı verilmesinin yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, millet olarak metanetimizi korumamız gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Sabuncuoğlu, kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak için üstün bir cesaret örneği göstererek, ‘Ölürsem şehit, kalırsam gaziyim’ düsturu ile savaşıp, hayatlarını ortaya koyan gazilik onuruna erişen kahraman vatan evlatlarının Gaziler Günü’nün 94. yılını şükran ve minnetle anmakta olduklarını ifade etti.

Türk Milleti’nin, canının en çok yandığı anda bile eğer konu vatan ise hep bir ağızdan gururla “vatan sağ olsun” demesini bilen bir millet olduğunu belirten Prof. Dr. Sabuncuoğlu, aziz şehitlerimiz ve değerli gazilerimiz sayesinde, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devletimizin üniter yapısı bozulmadan, tek vatan tek bayrak altında yaşamaya devam edeceğimizi dile getirdi.

Sabuncuoğlu mesajında şu görüşlere yer verdi: “Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, milletçe metanetimizi ve korumak gerektiğinin farkında olmalıyız. İçinde bulunduğumuz coğrafyada bugüne kadar huzurla, birlik ve beraberlik içinde yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçlu olduğumuzun şuurundayız. Bundan sonra da huzurla ve birlik ve beraberlik içinde, kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz.

Son günlerde yaşanan elim olaylarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi unvanının  verilişinin 94. yıl dönümünde, tüm gazilerimizin Gaziler Gününü kutluyor, şükran ve saygılarımı sunuyorum.”