2015-09-18 17:51:00

ABD'nin önde gelen araştırma üniversitelerinden Northwestern Üniversitesi öğretimi üyesi ve aynı zamanda Thomson-Reuters'a göre, “Dünyanın En çok Atıf Alan Bilim Adamları” arasında gösterilen Prof. Omar K. Farha, AGÜ Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü'nü ziyaret etti.

Doç. Dr. Ünal Şen'in yürütücülüğünü yaptığı Tübitak-1003 projesi kapsamında üniversitemizi ziyaret eden Prof. Farha, AGÜ-Temiz Enerji Seminerleri kapsamında üç ayrı seminer verdi. Seminerlerde metal Organik Kafes  (MOF) yapılarının sentezindeki yeni yöntemler, hidrojen ve metan depolama ve katalitik uygulamalar hakkında bilgiler verildi.

AGÜ'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Farha, AGÜ'de dünya çapında araştırma çalışmaları yapan akademisyenlerle karşılaşmaktan çok memnun olduğunu, ikili işbirlikleri ve karşılıklı ziyaretler şeklinde AGÜ'yle çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Prof. Omar K. Farha Kimdir?

Northwestern Üniversitesi, Kimya Bölümü öğretimi üyesi olan Prof. Farha, Thomson-Reuters'a göre, “Dünyanın En çok Atıf Alan Bilim Adamları” arasında gösterilmektedir. Aynı zamanda, kurucularından olduğu "NuMat Technologies" şirketinin teknoloji müdürlüğünü yapmaktadır.  Prof. Farha, enerji uygulamalarından savunma sanayine kadar geniş bir alanda çalışmalarını sürdürmektedir. Araştırmaları özellikle metal organik kafeslerin ve gözenekli organik polimerlerin sensör, depolama, gaz ayrımı ve kataliz uygulamaları üzerine yoğunlaşmaktadır. Prof. Farha'nın 180’den fazla yüksek-indeksli dergilerde yayınlanmış makalesi, 8 patenti, 12,000'den fazla bilimsel atıfı, ve 53 H-indeksi bulunmaktadır. Prof. Farha, aldığı sayısız ödüller arasında, Royal Society of Chemistry tarafından "Erken Kariyer Ödülü’ne” layık görülmüştür. Ayrıca, Northwestern Üniversitesi Kimya Bölümü'nde Prof. Farha adına seçkin araştırmacılara verilmek üzere bir ödül programı başlatılmıştır.