2015-09-14 15:45:00

İşadamı Ahmet Kamil Erciyas’ın kurucusu olduğu Erciyas Şirketler Topluluğu, 25. kuruluş yılı nedeniyle düzenlenen Kayseri gezisi ve Erciyes Dağı zirve tırmanışı etkinlikleri çerçevesinde 40 çalışanıyla, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Sümer Kampüsü ve adlarını taşıyan Hakime-Ahmet Kamil Erciyas  Öğrenci Köyü’nü ziyaret etti.

Ziyarete, Erciyas Holding kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda Abdullah Gül Üniversitesi’ni Destekleme Vakfı (AGÜV) Üyesi Ahmet Kamil Erciyas, eşi Hakime Erciyas, AGÜV üyeleri Macit Gül ve Candan Karlıtekin de katıldı.

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesiyle (TANAP), Hazar doğal gazının Avrupa'ya taşınmasında büyük payı olan Erciyas Holding yönetici ve çalışanları, Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ve akademisyenlerle birlikte Sümer Kampüsü’nü gezdi.

Daha sonra ise Rektörlük Sergi Salonunda verilen kahvaltıda, Rektör Sabuncuoğlu tarafından, Erciyas Holding çalışanlarına üniversite hakkında bilgi verildi.

Rektör Sabuncuoğlu sunumunda, Erciyas Holding’in, hem dünyanın hem de Türkiye'nin önde gelen çelik boru üreticilerinden biri olduğunu vurguladı.

Sabuncuoğlu, “ Erciyas Holding, bizim için ayrı bir öneme sahip.  Erciyas Holding’in kurucusu Ahmet Kamil Erciyas ve değerli eşleri Hakime Erciyas hanımefendi, Öğrenci Köyümüzün restorasyonunu da yaptırarak üniversitemize özel destek verdiler. Ahmet Kamil Erciyas ve kıymetli eşi Hakime hanıma burada bir kez daha desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra, restorasyonunu yaptırdıkları ve kendi adlarını taşıyan AGÜ Öğrenci Köyünü gezen Hakime-Ahmet Kamil Erciyas çifti ve holding çalışanları, burada hem öğrencilerle hem de AGÜ Spor Kadın Basketbol Genç Takımı sporcuları ile gösteri maçı yaptı.

Sahra Çölünün Cezayir sınırlarında gerçekleşen İçme Suyu Projesinin borularının üretimini de dünyada tek başına üstlenen, bu gibi birçok uluslararası projede yer alarak, ülkemizin adından hep başarıyla söz ettiren Erciyas Holding yönetici ve çalışanları, AGÜ gezisinin ardından holdingin 25. kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde Kayseri’yi gezdi ve Erciyes Dağı’na Zirve Tırmanışı yaptı.