2015-08-01 09:31:00

Abdullah Gül Üniversitesi, tüm bölümlerinde en başarılı ilk 10 üniversite arasında yer aldı

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), tüm bölümlerinde devlet üniversiteleri arasında, bir çok bölümü ilk 5’te olmak üzere en başarılı ilk 10 üniversite içinde  yer alarak, önemli bir başarıya daha imza attı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre, AGÜ’yü kazanan aralarında okul birincilerinin de yer aldığı öğrencilerin yüzde 57.6’sı ilk 5 tercihinde AGÜ’ye yer verdi.

Taban puan sıralamalarına göre, en başarılı ilk 10 üniversite arasında AGÜ’nün Mimarlık ve İşletme bölümler 5’nci, Bilgisayar, Elektrik - Elektronik ve Makine Mühendislikleri bölümleri 6’ncı, İnşaat Mühendisliği bölümü 8’nci ve Endüstri Mühendisliği bölümü ise 9’ncu sırada yer aldı.

Bu yıl Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 43 ilden öğrenci alan AGÜ, kontenjanlarının tamamını doldurarak büyük bir başarı elde etti.

AGÜ’yü kazanan öğrencilerin yüzde 81’i karşılıksız burs hakkı elde etti. Ayrıca, AGÜ’ye yerleşen öğrencilerin yüzde 51’i ABD’de ücretsiz dil eğitimi ve yine yüzde 51’i ücretsiz yurt imkanından yararlanmaya hak kazandı.

Öğrenciler gibi AGÜ'nün de zorlu bir sınavı başarı ile geçtiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, üniversitenin vizyonuna, geleceğine ve eğitim kalitesine inanarak AGÜ’yü tercih eden öğrenci ve velilerine teşekkür etti.

Bu arada, tercih dönemi sırasında açıklanan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi”nde de Abdullah Gül Üniversitesi, 50 üniversite arasında ilk 20’de yer almıştı.

AGÜ, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi listesinde son 5 yılda açılan üniversiteler arasında listeye birinci olarak girerek büyük bir başarı elde etmişti.

LYS sonuçlarına göre üniversitelerin başarı sıralamaları ise şöyle: