2017-07-19 10:52:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümünün AB projesi ile yüksek lisans ve doktora öğrencilerİ yenilikçi proje tabanlı eğitim yöntemiyle farklı ülkelerden bilişim sektöründen firmalar ve akademisyenlerle ortak araştırma ve geliştirme projeleri ve tezleri yürütecek.

AGÜ Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Şükrü Kuran’ın dahil olduğu 8 Avrupa Birliği üye ülkesinden üniversitenin ortaklığıyla yürütülecek olan “Improving Employability through Internationalization and Collaboration” isimli eğitim ve araştırma projesi, AB ERASMUS+ koordinatörlüğü tarafından kabul edildi.

Proje kapsamında yüksek lisans ve doktora programlarında eğitim gören öğrenciler yenilikçi proje tabanlı eğitim yöntemiyle farklı ülkelerden bilişim sektöründen firmalar ve akademisyenlerle ortak araştırma ve geliştirme projeleri ve tezleri yürütecek.

Öğrencilerin eğitim hayatları süresince farklı ülkelerden firmalar ve akademisyenler ile çalışarak farklı kültürler ve farklı çalışma ortamlarını tecrübe edip deneyim kazanmalarının hedeflendiği proje 3 yıl sürdürülecek.

Danimarka’dan Aalborg Üniversitesinin koordinatörlüğünde yürütülen proje ekibinde Türkiye’den Abdullah Gül Üniversitesinin yanı sıra Almanya’dan Hamburg-Harburg Teknik Üniversitesi, İspanya’dan Katalunya Politeknik Üniversitesi, Polonya’dan UTP üniversitesi, Norveç’ten Stavanger Üniversitesi, Letonya’dan Riga Teknik Üniversitesi ve Hollanda’dan Saxion Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bulunuyor.