2017-07-14 12:32:00

AGÜ Sümer Kampüsü, konferans salonunda, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, 15 Temmuz darbe girişimini konu alan belgesel film gösterimi yapıldı.

Daha sonra bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, bir cemaate veya gruba biat etmenin ülkemize ve insanımıza verdiği zarara hep beraber  şahit olduğumuzu, bundan önemli dersler çıkarmamız gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Sabuncuoğlu, Bugün bu darbe ve işgal girişiminin ardından toplum olarak hukukun ve demokrasinin üstünlüğüne inanarak devletimizi ve toplumumuzu yeniden inşaa etmek ve temellerimizi sağlam atmak zorundayız. Bilim insanları ve eğitmenler olarak bizlere düşen, gençlerimizi bu çerçevede yetiştirmek ve farkındalıklarını geliştirmektir” dedi.

Rektör olarak atandığı günden itibaren, bir yandan AGÜ’yü ulusal ve uluslararası üniversiteler arasında iyi bir yere getirmek için çalışırken diğer yandan da üniversite içinde önceden yapılanmış, kuruma ve ülkeye zarar veren FETÖ’cü yapıyı temizlemek için büyük çaba sarf ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Sabuncuoğlu, “Devlet içinde liyakate önem verilmeden sadece cemaate dahil oldukları için göreve gelmiş  hatta hak etmeden görevinde yükseltilmiş kişilerin ülkeye ve sisteme ne kadar zarar verdiğini görerek, söz konusu FETÖ yapılanması ile mücadeleye başlamış ilk rektörlerden biriyim” diye konuştu.

Öteyandan Abdullah Gül Üniversitesi olarak, 15 Temmuz’da yaşanılanları sadece yıl dönümlerinde anmanın yanı sıra, tüm yönleriyle bilimsel açıdan detaylandırarak hafızalara işlemeyi amaçlamakta olduklarını belirten Prof. Dr. Sabuncuoğlu, bu kapsamda eylül, ekim ve kasım aylarında ‘15 Temmuz’dan Sonra” konulu bir dizi konferanslar serisi düzenleyeceklerini bildirdi.

Konferanslar serisinde,   darbeleri yaşamış ve 15 Temmuz’da bu kanlı işgal girişimine tanık olmuş Türkiye’nin devlet-toplum ilişkilerini geniş bir yelpazede inceleyerek büyüteç altına yatırılacağını ifade eden  Sabuncuoğlu, konferanslar serisine, konusunda tanınır  birçok bilim insanının da  katkı sağlayacağını kaydetti.

Sabuncuoğlu, 15 Temmuz gecesi vatan uğruna hayatını kaybeden sivil ve devlet görevlisi vatandaşlarımıza bir kere daha  Allah’tan rahmet ve acılı ailelerine sabırlar dileyerek, gazilerimize de minnet ve şükranlarını sundu.

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programına üniversitenin öğrencileri, yerli ve yabancı akademik ve idari personeli ile çok sayıda davetli katıldı.