2017-06-02 14:23:00

Pakistan hükümeti tarafından  başarılı lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “Akademik Tur” kapsamında Pakistanlı öğrenciler Abdullah Gül Üniversitesi’ni (AGÜ) ziyaret etti.

Hem gezi hem de üniversite tanıtımı amacıyla düzenlenen  hükümet destekli “Akademik Tur” programı ile AGÜ’ye gelen öğrencilere Sümer Kampüsü konferans salonunda sunum yapıldı.

AGÜ Uluslararası Ofis yetkilileri Charlotte Justine ve Yakup Sönmez tarafından yapılan sunumda Pakistanlı öğrencilere Türkiye ve Kayseri hakkında bilgiler verildi.

Abdullah Gül Üniversitesi hakkında bilgilerin de verildiği sunumda, üniversitenin yabancı uyruklu öğrencilere sağladığı olanaklar anlatıldı.

Öğrenciler sunumun ardından AGÜ’nün Pakistanlı öğrencileri ile de biraraya gelerek üniversite hakkında detaylı bilgi edindi.

Daha sonra Sümerbank Bez Fabrikasından dönüştürülen tarihi Sümer Kampüsü’nü, laboratuvarları ve derslikleri gezen Pakistanlı öğrenciler, Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı Müze ve Kütüphanesi’ni de ziyaret ederek AGÜ’den ayrıldı.

Pakistan hükümeti tarafından  başarılı lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “Akademik Tur”un, Birleşik Krallık ve Türkiye sabit olmak üzere her yıl üç ülkeye düzenlendiği ve bir ay sürdüğü belirtildi.