2017-05-17 21:04:00

Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) Nanoteknoloji ve Endüstriyel Uygulamaları” konulu konferans düzenlendi. Gençlik faaliyetleri yürüten AGÜ Gençlik Fabrikası’nın AGÜ Talks söyleşileri kapsamında düzenlenen konferansı, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Nanoteknoloji ve Uzay Teknolojileri Araştırma Merkezi Başkanı ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Fizik profesörü Prof. Dr. Ekmel Özbay verdi.

Prof. Dr. Ekmel Özbay, Sümer Kampüsü Salonundaki konferansta, nanoteknolojinin bugünün ve geleceğin teknolojisi olduğunu belirterek,  bu teknolojinin kullanım alanlarını anlattı.

Yaratıcılık ve innovasyonun önemli olduğunu ve bu noktaya gelebilmek için günümüzde çok iyi matematik fizik bilmek gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Özbay, artık klasik mekanik yerine kuantum mekaniğinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Özbay, “Elimizdeki malzemeyi daha yapmak istiyorsak, daha hızlı, daha foksiyonel yapmak istiyorsak, bunu anlamak, çözmek için çok iyi matematik çok iyi fizik bilmemiz lazım. Bunların uygulaması olan mekaniği de kuantum mekaniğini de çok iyi bilmeniz lazım ki, yaratıcılık, innovasyon noktasına gelebilelim” dedi.

Dünya genelinde nanoteknolojiye büyük yatırımlar yapılmakta olduğuna dikkati çeken Özbay, en çok yatırım yapan ülkeleri ve markaları anlattı.

Özbay, “Dünyada yarım trilyonluk bir nanoteknolıji pazarı var. Bunun büyüyerek devam etmesi bekleniyor. Hala büyüyen bir teknoloji.  Dünyada nanoteknolojiye yapılan yatırım artarak devam ediyor. Nanoteknoloji ve Endüstriyel Uygulamalarını savunma sanayi, tıp, elektronik, biyoteknoloji ve kozmetik alanlarında görmek mümkün” diye konuştu.

Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu da konferansta yaptığı konuşmasında, verdiği konferans nedeniyle Özbay’a teşekkür etti.

Prof. Dr. Sabuncuoğlu, AGÜ Talks söyleşileri kapsamında alanında iz bırakan, öncü insanları konuk ettiklerini anımsatarak, Özbay’ın da kendi alanında örnek bir mühendis olarak hem Türkiye’de hem de Dünya’da önemli bir isim olduğunu söyledi.

Konferansa çok sayıda öğrenci ve akademisyen ve davetli katıldı. Ticaret Odası Başkan Vekili Celal Hasnalçacı da konferansa katılan davetliler arasındaydı.