2017-05-04 16:06:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Idea Camp Kulübü tarafından Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Kurucu Başkanı Dr. Üstün Ezer’in katılımıyla “ Yaşama Sarılan Eller” konulu konferans düzenlendi.

Sümer Kampüsü’nde düzenlenen konferansta konuşan Pediatrik Onkoloji ve Hematoloji Uzmanı Dr. Üstün Ezer, LÖSEV’in yaptığı çalışmalar sayesinde lösemi hastalığının iyileştirilebilir bir hastalık olduğunu gösterdiklerini ifade etti.

Dr. Üstün Ezer, 1990'lı yıllarda Türkiye'de lösemi tedavisinde başarı oranın yüzde 20’lerde olduğunu ve lösemiye yakalanan çocukların yüzde 54’ünün tedavi masraflarını karşılayamadığı için yarıda bıraktığını ancak, LÖSEV ile 2010 yılından itibaren ise başarı oranının yüzde 92’ye çıktığını ve hastaların hiçbirinin tedaviyi yarıda bırakmadığını dile getirdi.

Dr. Ezer ayrıca LÖSEV’de tüm tedavilerin ücretsiz olarak yapıldığını ve bu yüzden bağışların çok önemli olduğunu vurgulayarak herkesi LÖSEV gönüllüsü olmaya davet etti.

Öğrencilerin yanısıra akademik ve idari personel de katıldığı konferans soruların yanıtlanması ve hatıra fotoğraf çektirmeleriyle sona erdi.