2017-04-29 14:12:00

Kayseri Fen Lisesi tarafından düzenlen ve Birleşmiş Milletler konferanslarının simülasyonu olan, lise öğrencilerinin dünya sorunlarına çözüm bulmayı hedeflediği Model United Nation (MUN) konferansı, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Sümer Kampüsü Konferans Salonu’nda başladı.

Konferansın açılışında konuşan AGÜ Rektör Vekili İnsan ve Toplum Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Dilek Cindoğlu, küresel sorunların ele alındığı ve lise öğrencilerinin bunlara çözüm aradığı bir konferansın AGÜ’de yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kayseri Fen Lisesi Okul Müdürü İsmail Kaya ise AGÜ’nün ev sahipliğinde yapılan KFLMUN konferansında ele alınan konularda öğrencilerin ve katılımcıların bilgi sahibi olmaları ve çözüm üretebilmelerini amaçladıklarını ifade etti

Konferansta AGÜ Gençlik Fabrikası Koordinatörü Zeynep Tuğçe Çiftçibaşı Güç’te öğrencilere yaptığı sunumla AGÜ hakkında öğrencilere bilgiler vererek yurtdışı fırsatlarını anlattı.

127 ülke adına temsilci delegesi olduğu ve dünya sorunlarının tartışılacağı terörizm, mültecilerin ev sahibi ülkeye entegrasyonu, silahsızlanma ve kadınların yaşam şartlarının iyileştirilmesi gibi konuların ele alındığı konferans iki gün sürdü.