2017-04-06 19:27:00

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) İş Dünyasında Kadın (İDK) Komisyonu tarafından başlatılan ‘Kadının Çok Yönlü Güçlendirilmesi Projesi’ toplantıları devam ediyor.

TÜRKONFED tarafından, Orta Anadolu Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu (ORSİFED) ve Kadın Komisyonu ve Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) işbirliğinde yürütülmekte olan proje toplantılarının bu yıl ilki Kayseri’de, Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) yapıldı.

2015 yılında başlatılan ve halen devam etmekte olan ve Sümer Kampüsü Konferans Salonunda yapılan proje toplantısında, kadının iş dünyasındaki yeri, kadın yöneticilerin oranları ve istatistiksel bilgiler değerlendirildi.

Bu yıl Teknoloji ve Kadın Girişimciliği temasıyla gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, kadınların iş yaşamında geri planda kalmasının en büyük sebebinin seyahat konusunda esnek davranmamaları olduğunu ve bu konuyu aşmaları gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Sabuncuoğlu, kadınların yönetiminde bulunduğu şirketlerin daha çok başlangıç ve çıkış yatırımı aldıklarını belirleterek, “Girişimcilik kadınlarımızın kendilerini gösterebilmeleri için, öne çıkarabilmeleri için aslında önemli bir alan ve bunu çok iyi kullanmamız lazım” dedi.

TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu ise kadının toplumsal statüsünün iyileştirilmesinin, ekonomik yaşam ve iş dünyasında yer almasının önemini vurguladı.

Kadooğlu, kadınların nitelikli iş insanı gücünün nüfusun yarısını oluşturduğunu ifade ederek, ekonomik kalkınma ve gelişmişliğin, kadınların iş hayatına aktif katılımıyla gerçekleşmekte olduğunu kaydetti.

Kadınların her sektörde başarılı bir şekilde var olduğunun altını çizen KİGDER Başkanı Dr. Sema Karaooğlu da teknoloji ve girişimcilikte de kadınların varlığını geliştirilmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

ORSİFED Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yılmaz ise kadınların her alanda desteklenmesi, güçlendirilmesine ve toplumsal statüsünün korunmasına büyük önem verdiklerini ifade etti.

Daha sonra Arya Women Yatırım Platformu Yatırım Lideri Münteha Adalı moderatörlüğünde “Teknoloji ve Kadın Girişimciliği” konulu panel gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak katılan KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Devrim Erol, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Kal ile M-GEN Gelecek Planlama Merkezi Kurucu Ortağı ve Başkanı Ufuk Tarhan, kariyer yaşamlarındaki tecrübelerini ve teknolojiyi kullanma yöntemlerini paylaştı.

Sivil Toplum Kuruluşlarından temsilciler ile çok sayıda davetlinin hazır bulunduğu toplantı ve panele, Kayseri Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı da katıldı.

Öteyandan toplantı nedeniyle Sümer Kampüsü Fuaye alanında kadın girişimcilerin firmaları, stantlar açarak ürünlerini sergiledi.