2017-03-30 16:04:00

Son Ermeni, Kartalar Kafese Sığmaz, Horkut, Küçük Dağların Gölgeleri ve Keşke O Deli Ben Olsaydım romanlarıyla tanınan yazar Abdullah Ayata, Abdullah Gül Üniversitesi’nde okurlarıyla biraraya geldi.

AGÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından organize edilen, Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında, yazar Abdullah Ayata ile düzenlenen İmza Günü ve Söyleşi, Sümer Kampüsü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Son Ermeni, Kartalar Kafese Sığmaz, Horkut, Küçük Dağların Gölgeleri ve Keşke O Deli Ben Olsaydım romanlarıyla tanınan yazar Abdullah Ayata imza günü ve söyleşide, okurlarına kitaplarını imzaladı ve onlarla sohbet etti.

Ayata okurlarına, AGÜ’nün Sümer Kampüsü olan, tarihi Sümerbank Bez Fabrikası’nın kuruluş zamanında tüm mal varlığını fabrikaya bağışlayan ve deli olarak adlandırılan Ahmet karakterinin gerçek hayatından esinlenerek yazdığı “Keşke O Deli Ben Olsaydım” kitabını anlattı.

İmza Günü ve Söyleşiye, Kayseri Atlas Koleji öğrencileri de katılarak kitaplarını imzalattı.

Her yıl mart ayının son pazartesi günü başlayan ve öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmeyi amaçlayan “Kütüphaneler Haftası” AGÜ’de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam edecek.

Etkinlikler kapsamında Yrd. Doç. Dr. Güssün Güneş 31 Mart Cuma Günü saat 14.00’da “Kayseri Kütüphaneciler Buluşması” konulu konferans verecek.

Yaratıcı Kitap Okuma ve Öykü Atölyesi 1 Nisan Cumartesi Günü saat 14.00’da, Minik Kütüphane Dostlarıyla Kağıttan Kitap Ayracı Yapım Atölyesi ise yine 1 Nisan Cumartesi Günü saat 15.45’de gerçekleştirilecek.

Etkinlikler Sümer Kampüsü’nde kütüphane, konferans salonu ve seminer salonlarında yapılacak.