2017-03-24 21:06:00

Bellona AGÜ Spor, 2016-2017 sezonu EuroCup yarı finalinde karşılaştığı Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni eleyerek bu kupada tarihinde 3. kez finale yükseldi.

İki takım arasında Antakya’da oynanan ve büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmayı kırmızı-beyazlı ekip 71-65’lik skorla kazanarak rövanş için avantaj elde etti.

Eşleşmenin ikinci ayağında Kayseri’de Kadir Has Spor ve kongre Merkezi’nde oynanan maçta seyircisinin de desteğiyle özellikle ikinci yarıda etkili bir oyun ortaya koyan Bellona AGÜ sahadan 64-58’lik skorla galip ayrıldı.

Maçtan sonra final sevincini taraftarıyla kutlayan kırmızı-beyazlı ekip bu yıl Avrupa arenasında çıktığı 14 maçta 13 kez galibiyet sevinicini yaşamış oldu.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu da Bellona AGÜ Spor ile Hatay Büyükşehir Belediyesi arasında oynanan EuroCup Women yarı final rövanş mücadelesini tribünden izleyerek, finale yükselmenin sevincini yaşadı.

Bu sonuçlarla birlikte 2012 ve 2013’ten sonra bir kez daha EuroCup finalinde yer almaya hak kazanan Kayseri ekibi 5-12 Nisan tarihlerinde oynanacak final mücadelesinde ise Yakın Doğu Üniversitesi ile karşılaşacak.