2017-03-22 18:38:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Genç Yaşam Kulübü tarafından, Türkiye Gençlik Vakfı (TUGVA) ile ortaklaşa “Üniversite-Sanayi İşbirliği” konulu konferans düzenlendi. Konferansı Ekonomi Eski Bakanı, Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş verdi.

Sümer Kampüsü’nde gerçekleştirilen konferansın açış konuşmasını Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu yaptı.

Üniversitedeki gelişmeleri anlatan Prof. Dr. Sabuncuoğlu, AGÜ olarak yükseköğretimin üç temel misyonu olan eğitim, araştırma ve topluma katkıyı entegre eden, öğrenen odaklı bir eğitim modeli sunduklarını söyledi.

“Üniversite-sanayi işbirliği ekseninde bir araştırma felsefemiz var” diyen  Prof. Dr. Sabuncuoğlu, küresel ve yerel sorunlara disiplinlerarası  çözüm üreten bir araştırma üniversitesi olduklarını ifade etti.

Daha sonra  Ekonomi Eski Bakanı, Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, öğrencilere “Üniversite-Sanayi İşbirliği” konulu konferans verdi.

Teorik bilgilerin pratiğe dönüştürülmesinin önemine işaret eden Elitaş, eğitim kurumlarının önemli görevlerinden birinin de bunu sağlamak olduğunu dile getirdi.

Elitaş, “Her şey kitapta var. Ama asıl mesele kitabı hayata döndürebilmek.  Kitabın dışına çıkarabilmek için hayatla bütünleştirebilmek, hayatla beraber olmak gerekir” dedi.

Öğrencilere, diplomaya güvenmemelerini, kendilerini sürekli geliştirmelerini öneren Elitaş, “Aldığınız bilgiyi saklamayacaksınız. Geliştireceksiniz.  Eğer diplomaya güvenirsem, eğitim hayatımda öğrendiklerimi geliştirmek için gayret göstermezsem, o diploma sırtıma bir yük demektir. Diplomaya değil, sizin bilginize ihtiyaç duyulduğu an siz başarıya koşacaksınız demektir” diye konuştu.

Konferansa öğrencilerin yanısıra, akademik ve idari personel ile çok sayıda davetli katıldı.

Konferansın ardından Elitaş ve beraberindeki heyet, Rektör Prof. Dr. Sabuncuoğlu’nu makamında ziyaret etti. Elitaş ziyarette, Şeref Defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.