2017-03-17 19:00:00

Sağlık sektörünün dünyaca ünlü firmalarından Baxter Türkiye Genel Müdürü ve Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye) Yönetim Kurulu Üyesi Mine Öztürk, Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) öğrencilerle biraraya geldi.

Öztürk, AGÜ Gençlik Fabrikası’nın düzenlediği kültür, sanat, spor, eğitim ve iş dünyasının önde gelen isimlerini öğrencilerle buluşturmayı hedefleyen “Geleceğin Liderleriyle Kariyer Sohbetleri” söyleşilerine konuşmacı olarak katıldı.

Sümer Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşide kariyer tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Öztürk,  başarıya ulaşmanın yollarını anlattı.

Moderatörlüğünü Gençlik Fabrikası Koordinatörü Zeynep Tuğçe Çiftçibaşı Güç’ün yaptığı söyleşide Öztürk, öğrencilere özellikle başarısızlık korkusunu mutlaka yenmelerini önerdi.

Öztürk, öğrencilerin sorularını ise kendi iş ve kariyer yaşamından örnekler vererek yanıtladı.

Söyleşinin ardından öğrenciler, Yaşam Tasarımı Eğitimi ve  Danışmanlık Firmasından Esra Aksüyek ve Deniz Kaplan eşliğinde ekip çalışmasını öğrenmek amacıyla düzenlenen “Kariyer Muftağı” adlı atölye çalışmasına katıldı.

Öteyandan Öztürk, Aksüyek ve Kaplan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu’nu da makamında ziyaret etti.

Öztürk ziyarette ise Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin (UN Women) toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadının güçlenmesine yönelik başlatılan “ He For She” adlı kampanya hakkında bilgiler verdi.

Kampanyayı kendisinin de desteklediğini belirten Öztürk, Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu’na kampanyanın rozetini taktı.