2017-03-17 16:21:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Bölümü tarafından, öğrencilere yönelik Hollanda’ya teknik gezi düzenlendi. Gezide öğrenciler, mimari yapıları ve restorasyon örneklerini yerinde inceledi.

Hollanda’nın Rotterdam, Utrecht, Hilversum, Den Haag, Delft ve Amsterdam kentlerine giden genç mimar adayları, buradaki restore edilmiş modern mimarlık örnekleri olan Zonnestraal Sanatoryumu, Van Nelle Fabrikası, ve Sonneveld Evi gibi mimari yapıları yerinde inceleme fırsatı buldu.

Öğrenciler ayrıca, ders kapsamında üzerinde çalıştıkları Kayseri Merkez Tren İstasyonu Projesi için de  Hollanda’daki bazı tren istasyonlarını inceledi.

Gezide öğrencilere Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burak Asiliskender, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilüfer Yöney ile Araştırma Görevlisi Özlem Kevseroğlu rehberlik etti.

Öğrencilerin seyahat giderleri ise Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ve Mimarlık Fakültesi tarafından karşılandı.

Sektörle iç içe bir yükseköğretim modeli sunan AGÜ, uluslararası projelerle öğrencilerine kazandırdığı yurt dışı deneyimleri, yurt içi ve yurt dışında staj imkanlarının yanısıra, düzenlediği teknik gezilerle de öğretim sürecini dersliklerin dışına çıkarıyor.