2017-03-15 16:33:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) Üniversite Sanayi İşbirliği Komisyonu, üniversite öğrencileri için yeni staj modelleri ve seçenekleri sunmayı planlıyor.

AGÜ Öğretim Üyeleri ve  Ticaret Odası Üniversite Sanayi İşbirliği Komisyonu üyeleri, üniversitede düzenlenen toplantıda biraraya gelerek, staj süreçlerini görüştü.

Senato Salonunda gerçekleştirilen toplantıda üniversite öğrencilerinin stajları, karşılaştıkları problemler ve çözüm önerileri, kariyer danışmanlığı ve mentorluk konuları ele alındı.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Abdullah Gül Üniversitesi olarak stajı, eğitimin önemli bir aracı haline getirmeye çalıştıklarını belirterek, öğrencilere farklı ve doğru staj modellerinin ve seçeneklerinin sunulması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Sabuncuoğlu, “Biz öğrencilerimizin stajlarından, gerçek iş deneyimi kazanmalarını iş dünyasının zorluklarını da yerinde görmelerini, üniversitede öğrendikleri bilgileri uygulamalarını, toplumun ihtiyaç duyduğu bireyler olmalarını bekliyoruz. Bunun için de öğrencilerimize doğru, farklı ve yeni staj modelleri seçeneklerinin sunulması gerekiyor” dedi.

Güçlü bir üniversite-sanayi işbirliği ile yeni staj modellerini geliştirebileceklerini kaydeden Prof. Dr. Sabuncuoğlu, bu konuda sanayicilerle ortak çalışmalar yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Ticaret Odası Üniversite Sanayi İşbirliği Komisyonu Başkanı Tarık Yüce de, öğrencilerin iş hayatına atıldıklarında oryantasyon sorunları yaşamamaları için  staj süreçlerinin çok ciddiye alınması gerektiğini, gerek üniversite gerekse şirketler tarafından takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Uygun öğrenciyle, uygun sanayi kuruluşunun eşleştirilmesi gerektiğine işaret eden Yüce, böylelikle öğrencinin aradığı niteliklerde kendine uygun bir sanayi kuruluşu ile sanayi kuruluşunun da aradığı niteliklerde bir stajyerle biraraya geleceğini ifade etti.

Toplantıya üniversiteden  katılan dekanlar, bölüm başkanları, öğretim üyeleri ve öğretim elemanları ile Ticaret Odası’ndan katılan Üniversite Sanayi İşbirliği Komisyonu üyeleri, staj konusunun yanısıra kariyer danışmanlığı ve mentorluk konularında da görüş alışverişinde bulundu.