2017-03-15 11:57:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) işbirliğiyle, Ar-Ge ve tasarım, yenilikçilik, marka yönetimi konularında sanayicilere destek sağlayacak.

AGÜ’de, Öğretim Üyeleri, Sanayi Odası Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle üniversite-sanayi işbirliği toplantısı yapıldı.

Senato salonunda yapılan toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, üniversite-sanayi işbirliği çalışmaları kapsamında, Sanayi Odası ortaklığı ile Kayseri’deki sanayicilere Ar-Ge ekseninde destek sağlayacaklarını söyledi.

Kayseri’nin  hem şehir, hem de sanayi olarak Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Sabuncuoğlu, güçlü bir sanayi alt yapısı ile dünyayla rekabet edebilecek bir potansiyele sahip olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Sabuncuoğlu, “Kayseri’deki sanayicilerin dünya ile rekabet edebilmeleri için Ar-Ge ve tasarım çalışmaları, yenilikçilik ve girişimcilik konularında destek vereceğiz. Ayrıca, üniversitemizin sürekli eğitim merkezi olan AGÜ Akademi aracılığı ile de Kayseri’deki sanayicilere marka yönetimi eğitimleri düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci de Sanayi Odası olarak, mezun olacak öğrencilere kariyer danışmanlığı konusunda katkı sağlayacaklarını kaydetti.

AGÜ’nün, 3. nesil üniversite kavramı ile çok farklı bir üniversite modeli ortaya koyduğunu ve Kayseri için büyük bir gelişme sağladığını ifade eden Büyüksimitci, üniversite ve sanayinin iç içe olması gerektiğini, üniversite-sanayi işbirliğinde AGÜ ile somut adımlar atacaklarını dile getirdi.

Büyüksimitci, “Üniversite ile sanayi her zaman birbirine destek olmak zorunda. Sanayi Odası olarak her zaman AGÜ ile ortak çalışmalar yürütmeye, üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarında ortak projeler üretmeye hazırız. Üniversite Sanayi Araştırma İşbirliği Vakfımızda zaten Kayseri’de ki üç üniversite rektörümüzle beraber çalışıyoruz.  Orada da üniversite sanayi işbirliği adına ne yaparızı konuşuyoruz. Burada da fiiliyata geçiyor olmamız, bununla ilgili konuşuyor olmamız, konuşmaya başlamamız, farklı konuları ele almamız çok önemli” şeklinde konuştu.

Toplantıya üniversiteden dekanlar, bölüm başkanları, öğretim üyeleri ve öğretim elemanları katılırken, Sanayi Odası’ndan ise Meclis Başkanlık Divanıyla Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Bu arada, Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile ikinci kez rektör olarak atanan Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu’nu makamında ziyaret ederek tebrik etti.