2017-03-08 14:01:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, kadınlarımızın toplumun her kesiminde söz sahibi olmaları ve özellikle yönetim kademelerinde ve karar mekanizmalarında yer almaları gerektiğini belirterek, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

AGÜ’de kadın yöneticilerin, memurların ve akademisyenlerin sayısını arttırmaya çalıştıklarını kaydeden Rektör Sabuncuoğlu mesajında şu görüşlere yer verdi:

“İstatistiklere bakıldığında sosyal alanda, iş hayatında, siyasette yer alan kadınların sayısının oldukça az olduğunu görüyoruz. Kadınlarımızın gerek özel sektörde gerekse kamu kurum ve kuruluşlarında, toplumumuzun her kesiminde söz sahibi olması lazım. Kadınlarımızın alt seviyede çalışan daha az edilgen yapıdan, üst seviyede karar verici pozisyonlara ulaşmalarını sağlamamız lazım.  Üniversitemizdeki çeşitli görevlerdeki kadın oranı yüzde 40 seviyelerinde. Önümüzdeki dönemlerde bu oranı arttırmak hedefindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım.”

Öteyandan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları çerçevesinde, Kayseri Olgunlaştırma Enstitüsü tarafından “Kadınlar firarda” adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Enstitü öğrencileri ve eğitmenlerinin hazırladığı, Kayseri Şehir Tiyatrosu’nda  sahnelenen oyun ilgiyle izlendi. Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ve eşi Semra Sabuncuoğlu da oyunu izleyenler arasında yer aldı.