2017-03-05 13:43:00

Bellona AGÜ Spor, ligin ilk devresini ilk 8 içinde bitiren takımların katıldığı PTT Kadınlar Türkiye Kupası’nda final oynama başarısı göstererek 2. oldu.

Kırmızı-beyazlı ekip, İzmir Bornova Atatürk Spor Salonu’nda oynanan maçlarda, çeyrek finalde Mersin Büyükşehir Belediyesi ile karşılaştı.

Bellona AGÜ Spor rakibi karşısında maç boyunca oyun ve skor üstünlüğünü elinde tutarak sahadan 65-54’lük skorla galip ayrıldı.

Kayseri ekibi yarı finalde ise Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi.

Çekişmeli ve baştan sonra heyecan içinde geçen maçı Chelsea Gray’in son saniye basketiyle 71-69 kazanan kırmızı-beyazlı ekip böylece adını finale yazdırdı.

Kırmızı-beyazlı ekip, 4 Mart Cumartesi günü oynanan final maçında ise Yakın Doğu Üniversitesi ile karşılaştı.

Tempolu ve çekişmeli bir mücadeleye sahne olan karşılaşma 77-61’lik skorla Yakın Doğu Üniversitesi lehine sonuçlandı.

Bu sonuçla birlikte Bellona AGÜ Spor, tarihinde ilk kez final oynadığı PTT Kadınlar Türkiye Kupası’nı 2. olarak tamamladı.

Kırmızı-beyazlı ekip sezonun kalan kısmında lig ve Avrupa’daki şampiyonluk mücadelesini sürdürecek.