2015-07-07 18:25:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Baran liderlik, akademik mükemmeliyet, topluma hizmet, olağanüstü yaratıcılık ve küresel sorunlara ilgi kriterlerine göre Dünya Bilim Forumu’nun tüm dünyadan seçtiği 40 yaş altı genç bilim insanları arasına girdi.

Dünyanın en büyük bilim odaklı toplantılarından biri olan Dünya Bilim Forumu’na  her yıl 600 civarı bilim insanı ve politikacı davet ediliyor.

Bunun yanı sıra, tüm dünyadan 40 yaş altı genç bilim insanları da ulusal ve uluslararası akademiler veya bilimsel organizasyonlar tarafından “Yılın Genç Bilim İnsanı” olarak aday gösterilebiliyor.

Dünya Bilim Forumu gösterilen adaylar arasından, liderlik, akademik mükemmeliyet, topluma hizmet, olağanüstü yaratıcılık ve küresel sorunlara ilgi kriterlerine göre sınırlı sayıda 40 yaş altı genç bilim insanını “Yılın Genç Bilim İnsanı” olarak toplantısına davet ediyor.

Prof. Dr. Yusuf Baran, UNESCO ve Dünya Genç Bilim İnsanları Kuruluşu (The World Association of Young Scientists) tarafından aday gösterilerek “2015 Genç Bilim İnsanı” olarak seçilmiş ve bu sene Hırvatistan’da gerçekleşecek olan Dünya Bilim Forumu’na davet edildi.

Dünya Bilim Forumu, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization, UNESCO), Uluslararası Bilim Konseyi (International Council for Science), Amerikan Bilimin İlerlemesi Kuruluşu (The American Association for the Advancement of Science, AAAS), Dünya Bilimler Akademisi (The World Academy of Sciences, TWAS), Avrupa Akademilerinin Bilimsel Danışma Konseyi (the European Academies' Science Advisory Council, EASAC) ve Macar Bilimler Akademisi tarafından organize edilen dünyanın en prestijli bilim toplantılarından bir tanesi.