2017-02-17 13:04:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Sevil Dinçer İşoğlu’nun meme kanserinin tedavisine yönelik hazırladığı proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından “1003-SAB-BMLZ-2016-1-Biyomalzeme Çağrı Programı-Nanobiyoteknoloji” kapsamında 36 ay boyunca desteklenecek.

Sağlık alanına yönelik olarak, tedavi amacıyla uygulamak, yurtdışına bağımlılığı azaltmak ve inovasyonu teşvik etmek amacıyla çıkılan çağrı kapsamında desteklenmeye karar verilen projede, özgün nanotaşıyıcılar hazırlanarak in vitro ve in vivo etkinlikler incelenecek.

Projede, Doç. Dr. Sevil Dinçer İşoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Alper İşoğlu nanotaşıyıcı hazırlanmasında, Prof. Dr. Yusuf Baran taşıyıcıların in vitro ortamda etkinliklerinin incelenmesinde, Prof.Dr. Siyami Karahan, Prof. Dr. Mustafa Türk ve Yrd. Doç. Dr. Hüsamettin Ekici ise taşıyıcıların hayvan modellerinde etkinliklerinin incelenmesi aşamalarında yer alacak. 

AGÜ yönetiminde, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ve Kırıkkale Üniversitesi (KÜ)‘nin yer alacağı proje, AGÜ ve ortaklarına yüksek bir bütçe sağlayacak.