2017-02-15 18:47:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Uluslararası Ofisi tarafından Uluslararasılaşma Çalıştayı düzenlendi.

Sümer Kampüsü Konferans Salonu’nda yapılan çalıştaya AGÜ’nün yerli ve yabancı öğretim üyeleri katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, yükseköğretim alanında uluslararasılaşmanın yeni kurulmuş üniversiteler için önemli ve kritik olduğunu vurgulayarak, kuruluş aşamasında uluslararasılaşma politikasının doğru şekilde uygulanması gerektiğini anlattı.

Prof. Dr. Sabuncuoğlu, iki yıl önce yapılan çalıştayı hatırlatarak, kurumsal bir uluslararasılaşma stratejisi oluşturduklarını ve hedeflere uygun bir aksiyon planı yaptıklarını ifade etti.

Sabuncuoğlu ayrıca “ Uluslararasılaşma konusunda standartlarımızı yükseltmek istiyorsak öğretim üyeleri olarak sıkı çalışmalı ve uluslararası bağlantıları iyi kullanmalı ve uluslararası alanda söz sahibi olmalıyız” dedi.

Uluslararası Ofis Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Burak Arıkan da yaptığı konuşmada iki yıl önceki çalıştayda ortaya konan hedefleri ve bugüne dek sağlanan ilerlemeyi değerlendirdi. Yrd. Doç. Dr. Arıkan, uluslararasılaşmanın sadece uluslararası öğrenci ile olamayacağını, kurum içindeki diğer birimlerin, çalışanların tamamının bu stratejiyi benimsemesi, özümsemesi gerektiğine dikkat çekti.

Uluslararası Ofis Başkanı Emeric Abrignani ise AGÜ’nün uluslararası üniversite sıralamalarına verdiği önemi vurguladı. Dünyada uygulanmakta olan sıralama yöntemlerinden örnekler veren Abrignani, üniversite olarak üst sıralarda yer alabilmek için çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Çalıştaya katılan öğretim üyeleri konuşmaların ardından gruplara ayrılarak, uluslarararası sıralamalar, öğretim üyesi hareketliliği ve işbirlikleri gibi konularda tartışarak öneriler hazırladı.

Çalıştay, uluslarararasılaşma konusunda hazırlanan önerilerin sunulması, tartışılması ve önümüzdeki süreçte nelerin yapılmasına ilişkin kapanış oturumuyla sona erdi.