2017-02-13 19:28:00

Abdullah Gül Üniversitesi’nin (AGÜ) akademik başarılarına bir destek de YÖK' ten geldi. AGÜ, “100 / 2000 YÖK Doktora Bursları Projesi” kapsamında öğretim üyesi başına en fazla doktora bursiyeri alan üniversitelerden biri oldu.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından,  Türkiye'nin bilim, teknoloji ve yenilik politikalarında yükseköğretim odaklı hedefleri arasında "Doktora derecesine sahip insan kaynağının nicelik ve nitelik olarak artırılmasına yönelik çalışmalar yapılması" kapsamında başlatılan projede AGÜ’ye önemli miktarda doktora bursiyeri destekleme imkanı sağlanacak.

Proje, ülkemizin öncelikli alanlarda nitelikli bilgi üretmek amaçlı doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere, devlet üniversitelerindeki doktora programlarında öğrenim gören öğrencileri desteklemek için, Yükseköğretim tarihinde ilk kez “100 / 2000 YÖK Doktora Bursları Projesi” adıyla başlatıldı.

YÖK tarafından oluşturulan panel değerlendirme sistemiyle farklı üniversitelerden gelen öğretim üyelerince yapılan değerlendirme sonucunda, AGÜ, 3  farklı doktora programı (Malzeme Bilimi ve Makine Mühendisliği, Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği, Mimarlık) için belirlenen 5 farklı araştırma alanında (Veri Madenciliği ve Veri Depolama, Mikro ve Nanoteknoloji, Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği, Yenilenebilir Enerji Kaynakları/Teknolojileri (Güneş Enerjisi, Rüzgar Enerjisi, Jeotermal, Hidrogüç), Mimarlık) yapılacak doktora tez çalışmalarını desteklemek amacıyla 45 doktora bursiyeri destekleme hakkı kazandı.

Bu program kapsamında doktora öğrencilerine 4-5 yıl için 12 ay boyunca (karşılıksız) ayda 1550 TL burs verilecek. Ayrıca, başarılı öğrenciler için üniversitemiz tarafından da konaklama imkanı sağlanabilecek. YÖK’ün 100 / 2000 Doktora Bursları Programı kapsamında aşağıdaki araştırma alanlarında ve belirtilen doktora programlarına başvurular 2016-2017 bahar yarı yılında eğitime başlamak üzere alınacak.

YÖK 100 / 2000 programıyla ilgili  detaylı bilgiler http://www.yok.gov.tr/documents/10279/30036119/100_2000_YOK_Bursu_Tanitim_Sunumu.pdf ve 

http://www.yok.gov.tr/documents/10279/30036119/100_2000_YOK_Doktora_Bursları_Genel_Bilgiler_Bilgi_Notu.pdf linklerinden alınabilir.

Nasıl Başvuru Yapılabilir ?

Başvurular 24 Şubat 2017 mesai bitimine kadar https://sis.agu.edu.tr/ adresi üzerinden yapılacak. Doktora mülakatları ise 28 Şubat 2017 tarihinde saat 10:00’da yapılacak ve sonuçlar aynı gün açıklanacak. Kayıtlar ve ders seçimi 1 Mart 2017 Çarşamba günü gün içerisinde yapılacak.

Başvurularda Fen Bilimleri Enstitüsü’nün sitesinde ilan edilen başvuru koşulları aranacak.

Başvurularla ilgili detaylı güncel bilgileri http://fbe.agu.edu.tr/basvuru-bilgileri linkinden alabilirsiniz.

Başvuru yapılacak programlar, araştırma alanları ve kontenjanlar şöyle:

Tez Çalışması Yapılacak Araştırma Alanı

Başvuru Döneminde Alınacak Öğrenci Sayısı

Başvuru Yapılacak Doktora Programı

Mikro ve Nanoteknoloji

5

Malzeme Bilimi ve Makine Mühendisliği A.B.D.

Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği A.B.D.

Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği

5

Malzeme Bilimi ve Makine Mühendisliği A.B.D.

Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği A.B.D.

Endüstri Mühendisliği A.B.D.

Yenilenebilir Enerji Kaynakları/Teknolojileri(Güneş Enerjisi, Rüzgar Enerjisi, Jeotermal, Hidrogüç)

5

Malzeme Bilimi ve Makine Mühendisliği A.B.D.

Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği A.B.D.

Endüstri Mühendisliği A.B.D.

Veri Madenciliği ve Veri Depolama

5

Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği A.B.D.

Endüstri Mühendisliği A.B.D.

Mimarlık*

5

Mimarlık A.B.D.

Malzeme Bilimi ve Makine Mühendisliği A.B.D.

* Mimarlık Anabilim Dalı Lisansüstü programı açma süreci halen devam etmektedir. Öğrenciler Doktora programına kayıt yaptırdıktan sonra eğitime başlayacaktır.