2017-02-10 16:08:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Mühendislik Fakültesi, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Usta’nın yeni nesil esnek optoelektronik teknolojisi geliştirilmesi üzerine sunmuş olduğu araştırma projesi, TÜBİTAK ve Güney Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) tarafından desteklenecek.

TÜBİTAK ile Güney Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) arasında imzalanmış olan bilimsel ve teknolojik işbirliği protokolü çerçevesinde Türkiye genelinde bu yıl 3 bilimsel projenin desteklenmesine karar verildi.

Mühendislik Fakültesi, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Usta’nın yeni nesil esnek optoelektronik teknolojisi geliştirilmesi üzerine sunmuş olduğu araştırma projesi ilk üç proje içerisine kalmayı başardı. Proje, 2 yıl boyunca Tübitak ve NRF tarafından desteklenecek. Projede ayrıca Gazi Üniversitesi, Kimya Bölümünden Doç. Dr. Gökhan Demirel de araştırmacı olarak yer alacak.

Kore’nin en iyi on üniversitesi içerisinde yer alan Chung-Ang Üniversitesinden (Seoul, Güney Kore) Doç. Dr. Myung-Gil Kim ve AGÜ’den Doç. Dr. Hakan Usta’nın araştırma grupları arasında karşılıklı ziyaretler ve öğrenci değişimi şeklinde yürütülecek olan proje 2 yıl sürecek ve yüksek bir araştırma bütçesini AGÜ’ye kazandıracak.