2015-07-05 18:32:00

Türkiye’nin önde gelen eğitim yazarları AGÜ’nün diğer üniversitelerden ayıran hangi özelliğine dikkati çekiyor?

NTV Eğitim Editörü Burak Kılanç, Kanal A’a yayınlanan Eğitim Uzmanı, eğitimci-yazar ve TV programcısı Süleyman Beledioğlu’nun (Bonus hoca) hazırlayıp sunduğu, “Eğitim Editörü Tercih Özel” programına telefonla bağlanarak, AGÜ’nün yenilikçi bir üniversite olduğunu vurguladı.

Kılanç, “Rektör İhsan Sabuncuoğlu önderliğinde Türkiye gerçekten örnek bir üniversite kazandı. Ben 25 yıl önce üniversite sınavına girmiştim. O zamanlar fırsatım olsa ve AGÜ olsaydı, hiç düşünmeden tercih ederdim” dedi.

Sabah Gazetesi Eğitim Yazarı Sait Gürsoy ise kendisin hazırlayıp sunduğu Bloomberg HT’de yayınlanan “Başarıya Doğru” adlı programda, AGÜ’nün örnek bir devlet üniversitesi olduğunu söyledi.

Gürsoy, “Daha ilk yıllarında en başarılı devlet üniversiteleri arasında kontenjanlarını tamamen doldurarak, en başarı ilk 10 üniversite arasına girmesinden dolayı tebrik ederim” dedi.

Vatan Gazetesi Eğitim Yazarı Sadık Gültekin de AGÜ’nün  üniversite olarak Türkiye’nin gururlarından biri olduğunu belirterek, “AGÜ sağlam üniversitelerden biri. 3. Nesil üniversiteleri daha yeni yeni duyuyor ve reklamlarda görüyorsunuz. Ama. AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, bunu 2-3 yıldır dile getiriyordu” diye konuştu.