0000-00-00 00:00:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, AGÜ’nün vakıf destekli bir devlet üniversitesi olduğunu anımsatarak, “AGÜ olarak bir devlet üniversitesiyiz. Ancak güçlü vakfımız sayesinde öğrencilerimize özel imkanlar sunabiliyoruz” dedi.

Rektör Sabuncuoğlu, Eğitim Yazarı Sadık Gültekin’in hazırlayıp sunduğu “Doğru Tercih” adlı eğitim programının konuğu oldu.

Programda öğrencilere sağladıkları olanaklar ve diğer üniversitelerden farklılıklarını anlatan Prof. Dr. Sabuncuoğlu, AGÜ’nün öncelikle bir devlet üniversitesi olduğunu kaydetti. 

AGÜ’nün arkasında güçlü bir vakıf  desteği olduğunu söyleyen Prof. Dr. Sabuncuoğlu, şöyle devam etti:

“Üniversitemizi diğer üniversitelerden ayıran en önemli özelliği vakıf destekli olması. Böylelikle devlet üniversitesi olarak ücretsiz eğitim imkanımız ve devlet güvencemiz var. Vakfımız sayesinde de öğrencilerimize ABD’de dil eğitimi, 2.000 TL’ye varan burs, ücretsiz yurt gibi imkanlar sunuyoruz.”

AGÜ’yü tercih eden öğrencilerin ABD’de dil eğitimine ilgi gösterdiklerini ifade eden Sabuncuoğlu, öğrencilere ABD’ye göndermekteki tek amaçlarının dil eğitimi olmadığını aynı zamanda az da olsa onlara yurt dışı deneyimi kazandırmak ve onların kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak olduğunu da sözlerine ekledi.