2016-12-27 16:21:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi sponsorluğunda 19-21 Nisan 2017 tarihleri arasında İran’ın Mashhad kentinde II. Kök Hücreler ve Rejeneratif Tıp Kongresi düzenlenecek.

Mashhad Ferdowsi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen kongreye İtalya, Almanya, Çin, İran ve Amerika’nın kök hücre ve rejenatif tıp alanında bilimsel çalışmaları ile bilinen bilim insanları katılacak.

Kongrede AGÜ Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yusuf Baran’da “Kemik Hasarlarının Tedavisinde Mezenkimal Kök Hücrelerin Terapötik Potansiyelleri” konulu bir konferans verecek.

İkincisi düzenlenecek olan kongre kapsamında, kök hücrelerin insan hastalıklarının tedavisine yönelik çalışmalar ve rejeneratif tıp alanındaki son gelişmeler konuşulacak.