2016-12-16 15:37:00

Türkiye’nin ilk mentor ve uzman ağı Mentors Network Turkey (MNT) kurucusu, Melek Yatırımcı ve Mentor Mehmet Onarcan, girişimcilerin rekabeti göze alması gerektiğini söyledi.

Onarcan, Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ), Endüstri Mühendisliği ve Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen “Girişimcilikte Başarı için: Girişimcilik Ekosistemi, Melek Yatırım ve Mentorluk” konulu seminere konuşmacı olarak katıldı.

Sümer Kampüsü’nde rektörlük konferans salonunda verilen seminerde başarılı bir girişimci olabilmek için neler yapılması gerektiğini anlatan Onarcan, girişimci olmak isteyenlerin üniversitelerden, kamu desteklerinden,  yatırımcılardan, fonlardan ve büyük şirketlerden destek alabileceklerini söyledi.

Onarcan, işletmelerin büyümeleri veya gelişmeleri için sermaye sağlamak amacıyla bir iş fırsatına yatırım yapan girişimciler olarak bilinen  Melek yatırım konseptine ve astlarına kariyerini yönlendirme konularında tavsiyelerde bulunan yol gösterici kişilerden oluşan mentorluk ağlarına da değindi.

Gün geçtikçe melek yatırım ve mentorluk ağlarının büyüdüğüne işaret eden Onarcan, girişimcilerin çoğu zaman yatırımdan daha çok mentorluğa ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Onarcan günümüzde girişimcilikte bir fark yaratmanın zorunlu olduğunu belirterek, “Rekabet her yerden gelebiliyor. Fikirler artık her yerde eş zamanlı olarak aynı şekilde düşünülüyor. Bu sebepten hızlı hareket etmek ve rekabeti göze almak gerekir” diye konuştu.

Çok sayıda öğrencinin katıldığı seminerde Onarcan, soruları da yanıtladı.