2016-12-15 14:16:00

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Örgütlenme ve Saha Yönetim Bölüm Başkan Yardımcısı Kenan Doğan, Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ), “Doğa gönüllüsü olmak” konulu konferans verdi.

Konferans, AGÜ Genç TEMA Kulübü tarafından düzenlendi. Sümer Kampüsü Konferans Salonu’nda verilen konferansta, TEMA Örgütlenme ve Saha Yönetim Bölüm Başkan Yardımcısı Kenan Doğan, öğrencileri TEMA gönüllüsü olmaya davet etti.

Öğrencilerden çevreye ve doğaya karşı duyarlı olmalarını isteyen Doğan, doğanın insan ve insanlık için önemine dikkati çekti. Doğan,  “ İnsan olarak yapmamız gereken tek şey aslında doğaya bakmak ve doğayı taklit etmek. Doğada olan sistemi özümser ve anlayabilirsek, doğanın bizim için nasıl bir önemi olduğunun farkına varabilirsek birçok şey değişecek” şeklinde konuştu.

Konferans, öğrencilerin sorularının yanıtlanmasıyla sona ererken,  çok sayıda öğrencilerin yanısıra Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu da konferansı dinleyenler arasındaydı.