2016-12-05 15:56:00

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ), benzeri hiçbir üniversitede olmayan, küresel sorunların tartışıldığı “AGÜ Ways” adlı derse katıldı. Gül derste, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Klasik sınıf ortamının dışında, öğrencilerin tamamen kendi fikirlerini ortaya koyabilecekleri şekilde dizayn edilerek işlenen ders, Sümer Kampüsü Sergi Salonu’nda yapıldı.

Haftada bir gün, 3 saat, 4 akademisyen ve 4 asistan ile verilen açlıktan, fakirliğe, savaşlardan sürdürülebilirliğe kadar bir çok küresel sorunların, öğrenciler tarafından ele alınıp ve çözüm önerilerinin tartışıldığı derse 11. Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile katıldı.

Tüm bölümlerin birinci sınıf öğrencilerinin ortak ve İngilizce işlediği bu derste yoksulluk konusu ele alındı. Derse katılan yerli ve yabancı öğrenciler, Arama Danışmanlık Şirketi Yöneticisi Doç. Dr. Oğuz Babüroğlu moderatörlüğünde iki grup halinde “Yoksulluk” konulu münazara yaptı.

Münazarayı izleyen Gül, daha sonra öğrencilere İngilizce yaptığı konuşmasında, katıldığı AGÜ Ways dersinin, adının verildiği üniversitede hayal ettiği bir ders olduğunu ifade etti.

Derste öğrencilerle beraber olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Gül, “Bu derse katılmaktan ve öğrencilerin bu performansını görmekten çok memnun oldum. Bu, adımın verildiği üniversitede hayal ettiğim bir şeydi” dedi.

Gül, şöyle devam etti:

“Kalite oldukça yüksek. Hedefleriniz var ve bu hedefleri yakalamak için sürekli kendinizi geliştiriyorsunuz. Burada olup bitenler gelecekte eminim ki daha çok insanın aranıza katılmasını, daha çok dersler verilmesini, farklı yerlerden daha çok öğrencilerin katılmasını sağlayacak. Sadece Kayseri ve Türkiye’den değil dünyanın çeşitli yerlerinden katılımlar olacak, çok kültürlü bir ortam olacak. Yaptığınız şey çok güzel bir şey”.

Gül daha sonra, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Derse katılan öğrenciler, Gül ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bir laboratuvar dersi olma özelliği de taşıyan derste AGÜ Öğretim üyelerinin yanısıra Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu da hazır bulundu.

Dersin ardından Gül, Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu’nu ziyaret etti.