2016-11-24 11:10:00

Abdullah Gül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (AGÜ TTO) işbirliğiyle, TEB Kadın Akademisi ve TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu tarafından organize edilen “Kadın Akademisi Eğitim Programı” Sümer Kampüsü’nde yapıldı.

Kadın girişimcilerin işletmelerini büyütebilmeleri için gereken bilgiye ulaşma, yeni pazarlara erişim ve iş hayatında ihtiyaç duydukları desteği sağlamak amacıyla TEB Kadın Bankacılığı kapsamında oluşturulan eğitim programına, Kayseri’nin kadın patronları ve kadın girişimcileri katıldı.

Programın açılışında konuşan TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merve Sarıoğlu, kadınları ticari alanda daha görünür kılmak ve Kayseri’deki girişimcilik kültürünü kadınlarla beraber oluşmasını sağlamak amacıyla çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Sarıoğlu işletmelerde yaşanan problemlere dikkat çekerek “Nakit akışı yönetimi kadın işletmelerde ciddi anlamda bir problem, mesele sadece işletme açmak değil özellikle işletmenin devamını sağlamak çok daha önemli” dedi.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı da konuşmasında, kadın girişimci olmanın çok zor olduğunu bu sebepten TEB Kadın Akademisinin çok önemli bir proje olduğunu vurguladı.

Hasnalçacı, kadınlara iş hayatında dair tavsiyelerde bulunarak, “Finans yönetimini iyi bilmeli finansal takibi de günlük olarak yapmalısınız” dedi.

Eğitim program, ActionCOACH Türkiye İşletme Koçu Ayşegül Akşak’ın ‘Nakit Akışınızı İyi Yönetmenin İpuçları’ konulu sunumu ile devam etti. Akşak sunumunda, finans yönetimi ve işletmelerin yaptığı hataları dile getirdi.

Eğitim programı, soru cevap bölümüyle sona erdi.