2015-06-28 23:50:00

Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) oluşturulan Kariyer ve Profesyonel Gelişim Ofisi, öğrencilere ve mezunlarına profesyonel iş yaşamlarına destek olacak ve fırsatlar oluşturacak.

Öğrenci Dekanlığı bünyesinde oluşturulan ofis, öğrencilerin kendilerini tanımalarına ve farkındalıklarını artırmalarına, beceri, yetenek ve isteklerine uygun, mutlu olabilecekleri kariyer seçimleri yapmalarına,  farklı kariyer seçenekleri hakkında bilgi edinmelerine, mülakat teknikleri, ön yazı ve özgeçmiş hazırlama, meslek etiği, kariyerde ilerleme imkânları gibi konularda deneyim kazanmalarına, iş dünyası ile iletişim kurmalarına ve iş adamlarının deneyimlerinden yararlanmalarına imkan verecek yönlendirme, yerleştirme ve izleme programlarını sunacak.

Öğrenci Dekanı Yrd. Doç. Dr. Hande Gürel, hem Öğrenci Dekanlığı, hem de Kariyer ve Profesyonel Gelişim Ofisi aracılığıyla, öğrencilere Kariyer Danışmanlığı hizmeti vereceklerini, onlar mezun olduktan sonra da bu hizmeti vermeye devam edeceklerini söyledi.

Gürel, öğrencilere kişisel gelişim derslerinin kredili bir ders olarak verildiğini, bu derslerde hedef  belirleme plan yapma, çalışma teknikleri stres yönetimi, zaman yönetimi gibi konularda öğrencilerin kendilerini geliştirmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Derslerin birinci sınıftan itibaren başladığını belirten Gürel, “Öğrenci üniversiteye ilk başladığı andan itibaren kariyer danışmanlığı süreci de  başlamış oluyor. Çünkü hazırlık okulundan başlayarak gelecek seneden itibaren bunu daha da etkin bir hale getiriyoruz” dedi.