2016-11-11 15:12:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), kaybolan Türk kültürüne ait kaybolan enstrümanları yeniden Anadolu’ya kazandırılmasını amaçlıyor.

Bu amaçla Genel Sekreterlik ve Sağlık, Kültür, Spor Daire Başkanlığı tarafından, “Çengname” adlı konser organize edildi.

Adını, Selçuklu ve Osmanlı döneminde Mevlevi musikisinde ve klasik musikide yaygın olarak kullanılan, açık arplardan köşeli arplar grubuna giren bir enstrüman  olan Çeng’ten alan konseri, Azerbaycan’ın ilk çeng icracısı olarak bilinen Fezile Rehimova, Azerbaycan devlet sanatçısı Prof.Dr. Munis Şerifov ile Ekber Memmedov, Natıq Aliyev ve Aynure Memmedova verecek.

Sanatçılar eserlerini Anadolu, Mezopotamya ve Mısır’da görülen, 17. yüzyılın sonlarına doğru ise yavaş yavaş Anadolu’da yok olmaya başlayan çeng enstrümanı ile nagara, tanbur, chegane ve piano eşliğinde seslendirecek.

Halka açık olan konser, Sümer Kampüsü Konferans Salonu’nda 17 Kasım tarihinde saat 19:30’da ücretsiz izlenebilecek.

Konser aynı zamanda Abdullah Gül Üniversitesi’nin kurumsal facebook (https://www.facebook.com/AbdullahGulUNV) sayfasından da canlı olarak yayınlanacak.