2016-11-10 13:08:00

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 78'nci ölüm yıldönümünde Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) törenle anıldı.

Sümer Kampüsü Rektörlük Binası önünde yapılan anma töreni 09.05’te sirenlerin çalmasıyla başlayan saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Türk Dili Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Kayasandık ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Okutmanı Murat Karataş tarafından yapılan konuşmalarda günün anlam ve önemi anlatıldı, Atatürk’ün yurtseverliği, inkılap ve ilkeleri anımsatıldı.

Anma törenine idari, akademik personelin yanısıra AGÜ’nün yabancı okutmanları ve diğer yabancı uyruklu çalışanları da katıldı.

Öteyandan Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan resmi anma töreninde de Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, Saygı Duruşunda bunulup, İstiklal Marşı okundu.

Buradaki törene Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, diğer protkol mensupları, kamu kurum ve kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar, askeri mülki erkan katıldı.