2016-10-24 16:53:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Çocuk Üniversitesi tarafından, Bilişim, İnovasyon, Girişimcilik, Sağlık, Eğitim ve Spor Derneği (BİGSESDER) katkılarıyla yaklaşık 100 çocuğa kod yazma eğitimi veriliyor.

Avrupa Kod Haftası ile aynı hafta da gerçekleştirilen ve Sümer Kampüsü’nde başlayan eğitimde, çocuklara erken yaşta bilgisayar kullanımı ve bilgisayarı bir üretim aracı olarak kullanabilmeleri amaçlanıyor.

Çocuk Üniversitesi Koordinatörü H.Fikri Ulusoy, Çocuk Üniversitesi faaliyetleri ile çocuklara bir çok alanda çeşitli beceriler kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti. Ulusoy “AGÜ Çocuk Üniversitesi, atölye çalışmaları ile tüm çocuklarımıza katkı sağlamayı üniversitemizin vizyonu içinde görmekte ve geleceğimiz olan çocuklarımızı önemsemektedir” dedi.

2 hafta sürecek atölye çalışmalarına katılmak isteyenler, sosyal medya hesaplarından AGÜ Çocuk Üniversitesi’ne ulaşarak etkinlikler hakkında haberdar olabilecek.