2016-10-20 14:13:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Endüstri 4.0 olarak adlandırılan 4. Sanayi Devrimini çok önemsediğini belirterek, “Bu akımı yakalamamız lazım” dedi.

Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Türkiye Kalite Derneği (KALDER) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve Ommer Otel’de yapılan Erciyes Mükemmellik Zirvesi’nde yaptığı konuşmasında, 4. Sanayi Devrimi akımının çok önemli bir akım olduğunu söyledi.

Dünyada çok hızlı bir değişim yaşanmakta olduğunu belirten Prof. Dr. Sabuncuoğlu,  “Bu değişimi hepimiz yaşıyoruz.  Son 30 yılda yaşanan değişimin 3 bin yılda değişime eş olduğunu biliyoruz” dedi.

Sabuncuoğlu şöyle devam etti:

“İnsansın hava araçları, sosyal medya, Ar-Ge, genkök o kadar çok şey değişiyor ki toplumlar da değişiyor. Bunun en temel, en güzel örneklerinden birisi Endüstri 4.0 . Almanya’da çıktı, geleneksel otomotiv ve imalat sektörünü bir şekilde bilişim teknolojileriyle buluşturup, daha akıllı sistemler, daha toplum yararına sistemler geliştirmek üzere tasarlanmış bir proje. Bu değişimin adını da 4. Sanayi devrimi olarak da adlandırmışlar. Hayatta başarılı olmak istiyorsak, kişi olarak, toplum olarak, şirket olarak değişmemiz lazım ve bu değişim sürekli olmak zorunda.”

Sabuncuoğlu daha sonra, Opet Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk ve LC Waikiki Yönetim Kurulu Üyesi Necip Özçer’in konuşmacı olarak katıldığı panelin ilk oturumunu yönetti.

Panelin diğer oturumlarına ise konuşmacı olarak Siemens İcra Kurulu Üyesi Ali Rıza Ersoy, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürü Anıl Yılmaz, Tiyatro Oyuncuları Altan Gördüm ile Murat Özdeniz katıldı.

Erciyes Mükemmellik Zirvesi panelinde Vali Yardımcısı Zekeriya Güney, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, KalDer Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı, KalDer Kayseri Temsilciliği İstişare Kurulu Başkanı Murat Başyazıcıoğlu, KalDer üyeleri ve davetliler hazır bulundu.

Panelin ardından konuşmacılara ve panelin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür plaketleri verildi.