2016-10-20 11:53:00

Abdullah Gül Üniversitesi ile Slovenya’daki üniversiteler arasında işbirlikleri yapılması planlanıyor

Slovenya Ankara Büyükelçisi  Igor Jukic ile Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Slovenya’daki üniversiteler ile ortak çalışmalar yapabilmek için görüşmelerde bulundu.

Slovenya Ankara Büyükelçisi  Igor Jukic, beraberinde Slovenya Ticari Ataşesi Amndrej Ferjehve ve Slovenya Fahri Konsolosu Harun Hasyüncü ile birlikte Abdullah Gül Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Rektör Yardımcıları, Dekanlar ve Bölüm Başkanları ile büyükelçi ve heyetini Sümer Kampüsü Rektörlük Senato salonunda kabul etti.

Ziyarette konuşan Prof. Dr. Sabuncuoğlu, Büyükelçi Jukic ve heyetine Abdullah Gül Üniversitesi’nin uluslararası işbirlikleri hakkında bilgiler vererek, Slovenya’daki iyi üniversiteler ile de ortak çalışma yapabileceklerini önerdi.

Ülkelerindeki yüksek öğretim sistemini anlatan Büyükelçi Jukic de Slovenya’da nitelikli ve başarılı üniversiteler olduğunu ve bu üniversitelerle Abdullah Gül Üniversitesi arasında işbirlikleri yapılabileceğini söyledi.

Büyükelçi Jukic, ülkesindeki üniversiteler ile ortak çalışmalar yapmak amacıyla Rektör Sabuncuoğlu’nu Slovenyaya davet etti.

Slovenya Fahri Konsolosu Harun Hasyüncü’nün de hazır bulunduğu ziyaret, Slovenya Ticari Ataşesi Amndrej Ferjehve’in Slovenya’nın yüksek öğretim sistemini, kültürünü, ve ekonomisini anlatan sunumu ile sona erdi.